Odlehčete svůj jídelníček a zařaďte sezónní ovoce

Letní prázdniny jsou už skoro ve své polovině, léto je tak v plném proudu. K létu ale nepatří jen prázdniny, dovolená a spousta sluníčka, ale také dostupnost lokálního velmi zdravého letního ovoce. Pokud cítíte, že potřebujete zhubnout, nebo jen odlehčit stravu v těchto velmi teplých dnech, toto ovoce pomůže.
Ovoce je bohaté na vitamíny a minerály, obsahuje spoustu vody, takže skvěle hydratuje organismu, navíc často si je může každý natrhat na své zahrádce. Navíc není špatné nechat tělo odpočinout si od množství proteinu a tuků, kterými se často přespáváme. Tělo si dopřeje detoxikaci, vyčistí se a elektrizuje.

Cukry z ovoce a zeleniny neškodí

Všechny izolované a tudíž uměle vytvořené cukry jsou špatné, přesto jsou velmi důležitým zdrojem pro sportovce i běžné lidi. Cukry, které jsou v ovoci a zelenině jsou ale zcela zásadní a nezbytné. Cukr z ovoce náš organismus zpracuje mnohem lépe, než uměle vytvořené cukry. Navíc ovoce neobsahuje jen velmi prospěšné cukry, ale i vodu, vlákninu, bílkoviny, a další cenné živiny.

Výživové plody třešně, černý rybíz, rajče, angrešt

Třešně jsou bohaté na vitamíny draslík, vápník, fosfor a vitamín C. U třešní platí, čím zralejší tím více těchto cenných živin mají, navíc třešně dodají spoustu energie, proto jsou hlavně stromy u silnic často v obležení cyklistů.
Ještě větší množství vitamínů obsahuje černý rybíz. Černý rybíz obsahuje draslík, vápník, fosfor, mangan, železo, extrémní množství vitamínu C (až 230 mg) a vitamínu E. Červený rybíz obsahuje vitamínů mnohem méně. Nevýhodou černého rybízu je lehce nahořklá chuť, ale ta se ztratí, uděláte-li z něj například ovocnou šťávu nebo sirup.
Angrešt rovněž obsahuje vápník, draslík, vitamín C, ale je ze všech zmíněných druhů „nejslabší“. Rajče obsahuje velké množství vitamínu A, hořčík, sodík a draslík, lykopen. Navíc je rajče extrémně málo kalorické, nemusíte se tak bát že po rajčeti přiberete.
http://behame.cz/3423/odlehcete-svuj-jidelnicek-a-zaradte-sezonni-ovoce/