Jak se stravovat v horkých letních dnech

Ať už trávíte léto v Čechách nebo se vydáte do exotických krajin, je dobré vědět jak se stravovat v těchto horkých dnech, tak aby organismus nestrádal, a aby nevhodná strava zbytečně nezatížila vaše trávení.

Léto je plné zahradních party, grilování a popíjení na předzahrádkách. Všechny tyto aktivity jsou sice krásné, ale mohou způsobit, že se na podzim již nenasoukáte do svých oblíbených kalhot.

Nejdůležitější je v letních dnech samozřejmě pravidelný a dostatečný pitný režim. Je dobré mít neustále u sebe láhev s vodou a průběžně upíjet. Večer už se to ani vodou, ani hromadou vychlazených piv nespraví. Nemusíte pít ale jen čisto nesycenou vodu, které se snadno přepijete, klidně si dejte čaj, nealko pivo, ochucenou minerálku nebo džus nebo si jen vymačkejte si citron, nakrájejte okurku, meloun, přidejte lístky máty i led a zdravý, osvěžující, chutný letní drink je na světě.

Neustále se snažte jíst menší porce, mamutí porce zatěžují žaludek, dopřejte trávení dovolenou. Nic nepokazíte, pokud zařadíte syrovou zeleninu a ovoce, místo tepelně upravené. A nezapomínejte na krabičky, vezměte si sebou do krabičky spoustu čerstvého salátu s opečeným kuřecím prsem nebo tuňákem i na koupaliště. Ke svačině je ideální ovocný salát z nakrájeného jablka, hroznového vína a kousků žlutého i vodního melounu.

Zdroj: https://www.fithall.cz/rest/magazin/280-10-Zdravi-a-zivotni-styl/16958-strava_horke_dny.html.